• Metalicverf goud Carte Colori
  • Metalicverf goud
  • Kalkverf stuc Palladio
  • Metalicverf stuc tin
  • Kalkverf Palladio

>Verf Carte Colori

Kleurkaarten voor de verfproducten van Carte Colori

Bestel je producten

In de loop der jaren is het Carte Colori verfassortiment uitgebreid met krijtverf, lakverf, projectverf, vloerverf en beschermende vernis. Traditionele stucproducten (zoals Tadelakt, Coristil en Beton Ciré) complementeren de collectie. Laat je inspireren door ons gerealiseerde projecten:


Op de 19 thema kleurkaarten hieronder vind je de kleuren. Deze kleuren zijn toepasbaar op ALLE producten!

Milieuvriendelijk

De producten worden op ambachtelijke en traditionele wijze gemaakt. De beste authentieke materialen geven elke ruimte, oud of nieuw, een prachtige  sfeer. De producten van Carte Colori voldoen uiteraard aan alle milieu-eisen en zijn ontwikkeld volgens de meest duurzame technieken.

ALLE PRODUCTEN zijn te verkrijgen in de kleuren van boven getoonde KLEURKAARTEN!

Kleuradvies

Wij adviseren je graag bij het uitzoeken van de juiste kleur. De kleuren waar wij veel mee werken zijn opgezet op panelen, zodat je ze thuis neer kunt zetten en rustig je beslissing kunt nemen. Avondlicht (kunstlicht) en daglicht hebben sterk invloed op kleuren. Het is van belang dat de gekozen kleur in beide gevallen aan je verwachting voldoet.                                                  Een afspraak voor kleuradvies op lokatie binnen een straal van 15 km rondom Bussum kost Euro 50,- 

Online bestellen

Je kunt de producten bij ons in de winkel bekijken, uitzoeken en bestellen. De producten zijn vaak al met een dag binnen. Als je al weet wat je wilt kun je de bestelling ook op het contactformulier doorgeven. Je krijgt dan zo snel mogelijk een offerte toegestuurd.

Bestel je productenKALKVERF - KRIJTVERF EN KRIJTLAK - PROJECTVERF - VLOERVERF - HOOGGLANS LAKVERF - METALLIC VERF - KALKVERFPRIMER - UNIVERSELE PRIMER - ISOLATIEPRIMER - BESCHERMENDE VERNIS

Kalkverf

Kalkverf kleuren Silvestro  en GrittiKalkverf is de oudste verf die er bestaat.
Het is een natuurlijk,milieuvriendelijk product dat 'ademt'. Poederig en zacht en heel geschikt om een warme sfeer mee te creëren. De basis voor de Carte Colori kalkverf wordt nog altijd op traditionele wijze in Italië bereid. Carte Colori was in 1995 het eerste bedrijf dat deze authentieke verfsoort in Nederland introduceerde en heeft een eigen unieke kleurlijn ontwikkeld. De kalkverf is een authentiek produkt dat met zorg gemaakt wordt op traditionele wijze. Alle kleuren worden in Nederland met de hand gemengd. Het bindmiddel in onze kalkverf is marmerpoeder en niet een syntethisch bindmiddel zoals bij andere kalkverven het geval is. 
Kalkverf is geschikt voor elke ondergrond en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, zowel bij nieuwbouw als restauratie. Op de meeste ondergronden zoals latex en gipsplaat is het verstandig om de Kalkprimer Corifondo te gebruiken voor het beste resultaat. Wil je de kalkverf beschermen, dan kun je overwegen om Carte Colori Zeer Matte Vernis over de kalkverf heen aan te brengen.

Krijtverf en krijtlak

Carte Colori Krijtverf is een zeer matte poederige muurverf met een kalkmat uiterlijk, maar dan zonder de kenmerkende kwaststrepen van Kalkverf. Door de rijke hoeveelheid pigmenten en het krijteffect wordt het licht prachtig geabsorbeerd waardoor een zeer rustgevende atmosfeer ontstaat.

Carte Colori Krijtlak is een matte, dikke lakverf, die onverdund en met de kwast aangebracht (in 2 lagen) meteen een rustiek effect geeft. Vanwege deze eigenschap ook zeer geschikt voor restauratieprojecten. Desgewenst kan de krijtlak min of meer verdund worden met water en met de roller of spuit worden aangebracht om een egaal effect te verkrijgen.

Projectverf

Carte Colori Projectverf is een hoogwaardige muurverf op waterbasis voor intensief gebruik. De projectverf is speciaal ontwikkeld voor vlekgevoelige plaatsen zoals hal, keuken en badkamer en gemakkelijk te reinigen. Tevens zeer geschikt voor horeca, kantoren, scholen, kinderdagverblijven en ziekenhuizen. Ook geschikt voor buiten.

De Projectverf heeft een zachte glans. De verf is zo ontwikkeld dat het oneffenheden en imperfecties in de ondergrond uitstekend verbergt. Projectverf is ontwikkeld volgens de laatste, meest duurzame en milieuvriendelijke technieken.

Vloerverf

Carte Colori vloerverf is een extra sterke verf voor intensief gebruik en heeft een zijde matte uitstraling.

Carte Colori Vloerverf kan op vrijwel alle oppervlakken aangebracht worden: trappen, vloeren, keramische tegels, laminaat, keukenkastjes, betonvloeren en veel meer. De verf is sneldrogend (ca. 30 minuten), vergeelt niet, is kleurvast, krasvast en heeft tevens een goede weerstand en uitstekende traanbestendigheid bij hoge laagdikte. 
De te verven oppervlakken moeten voorgestreken worden met onze primers voor een goede hechting.

Hoogglans lakverf

Carte Colori′s Hoogglans lakverf heeft een duurzame hoge glansgraad die nauwelijks vergeelt en heeft uitstekende vloeiende, egaliserende eigenschappen. Deze geurarme en watergedragen verf is geschikt voor binnen en buiten, speciaal aanbevolen voor gebruik op alle houtsoorten, voor behandeld metaal, deuren en houtwerk, maar ook voor radiatoren, muren, metselwerk, PVC en keramiek mits voorgestreken met onze primers.

Zijdemat lakverf

Carte Colori′s Zijdemat lakverf heeft een zacht glanzende rijke uitstraling, een egaal uiterlijk en past hierdoor perfect bij al onze muurverven. Deze geurarme watergedragen verf is geschikt voor binnen en buiten, speciaal voor gebruik op alle houtsoorten, voor behandeld metaal, deuren en houtwerk, maar ook voor radiatoren, muren, metselwerk, PVC en keramiek mits voorgestreken met onze primers.

Metallic verf

Metallic verf van Carte Colori geeft een bijzondere sfeer en is dé trend van dit moment.

Goudverf
In het magazine Decoreren Landelijke Stijl heeft een aantal leuke workshops gestaan met verven van Carte Colori.
In de nieuwste kleurenkaart Gouden Eeuw staat een prachtige volle goudverf in de kleur GOUD. Ook op de Bambina kleurenkaart staat een goudverf in de kleur PRINCIPESSA. Dit is een dekkende verf op waterbasis voor binnen en is te gebruiken op wanden of hout. Het beste effect wordt verkregen met een kwast.

Zilververf
Op de Bambino kleurenkaart staat een zilververf in de kleur METALLO. Dit is een dekkende verf op waterbasis voor binnen en is te gebruiken op wanden of hout. Het beste effect wordt verkregen met een kwast.

Overige kleuren
Glamour, Metallic, Chiara en Copper en Tin. Andere kleuren op aanvraag.

Kalkverfprimer

Op de meeste ondergronden zoals latex en gipsplaat is het verstandig om de Kalkprimer Corifondo te gebruiken voordat de (kalk)verf wordt aangebracht. Corifondo is een ademende hechtlaag voor onstabiele of synthetische ondergronden. Het product heeft ook een consoliderend effect op stoffige ondergronden en zorgt voor een egaler effect en gelijkmatige absorptie van later aan te brengen verf- of afwerklagen. Corifondo wordt gebruikt op ondergronden van kalk of cement, op gipskartonplaten, oude verpoederende mortellagen, synthetische verflagen en alle onstabiele ondergronden.

Universele primer

Carte Colori Universele primer is een hoogkwalitatieve acrylaat primer voor binnen en buiten om de hechting op moeilijke ondergronden te verhogen. De primer is toepasbaar op oude laklagen, niet bloedende* (tropische) houtsoorten en –niet bloedende houten vloeren, muren, MDF, kunststof kozijnen, maar ook op alle moeilijke ondergronden zoals beton, betonvloeren, kunststof, keramische tegels, glas, nonferro metalen (zink, koper, roestvrij staal, aluminium). De Universele primer is uiterst geschikt voor oude alkydhars verven, snel drogend, makkelijk overschilderbaar en ontwikkeld volgens de laatste meest duurzame en milieuvriendelijke technieken.

Let op:
- voor bloedende houtsoorten wordt Isolatie primer aanbevolen.
 

Isolatie primer

Carte Colori (watergedragen) Isolatie primer voor binnen en buiten is geschikt voor alle bloedende houtsoorten en houten vloeren (zoals eik, merbau, vuren, grenen, iroko en afzelia)  en is speciaal ontwikkeld om het doorlopen van bloedingen, hars tegen te gaan. Isoleert bovendien nicotine, roet en oude vochtplekken op muren.

Beschermende vernis

Voor de bescherming van kalkverf hebben wij een zeer matte vernis voor kalkverf in onze collectie.

Het is een vernis met een duurzame matte afwerking die decoratieve oppervlakken zoals binnenmuren, behang en pleister beschermt tegen vlekken, vingerafdrukken en lichte slijtage.

Let wel op: het poederige effect van kalkverf vemindert door een vernis laag!

Tadelakt (stucproduct)

Tadelakt is een woord van Arabische origine, en duidt op een specifieke kalkbepleistering in traditionele (voornamelijk Marokkaanse) badhuizen. Deze eeuwenoude techniek is geschikt voor vloeren en wanden in doucheruimtes en wordt uitsluitend uitgevoerd door speciaal hiervoor opgeleide stukadoors wat hoge kosten met zich meebrengt.

Carte Colori heeft dan ook een imitatie-tadelakt op de markt gebracht onder de naam Coristil. Een voordeliger product dat precies dezelfde uitstraling heeft als tadelakt, maar gemakkelijker door stukadoors is aan te brengen. Het verschil is dat Coristil niet geschikt is voor vloeren en de douchehoek, hiervoor is Beton Ciré wel geschikt. Coristil is wel spatwaterdicht te maken met behulp van een speciale bijenwas. Hierdoor wordt deze afwerking veelvuldig toegepast boven een aanrechtblad in keukens (niet achter het kookgedeelte) of in de badkamer in plaats van tegels.

Beton Ciré (stucproduct)

Beton cireBéton ciré is een zeer sterke watervaste ‘cementstuc’ en bijzonder geschikt voor  badkamers, keukens, vloeren, meubels en objecten zoals openhaarden. In samenwerking met dé Beton Ciré leverancier van Nederland Via eStudio brengen we Carte Colori Beton Ciré op de markt. De vertrouwde kwaliteit van Via eStudio met de unieke kleuren van Carte Colori. De Carte Colori Beton Ciré heeft een hoge kwaliteit wat betreft verwerking, sterkte en duurzaamheid.  Op dit moment hebben we 8 Carte Colori kleuren in Beton Ciré gemaakt: Gritti, Kiezel, Beton, Leisteen, Leem, Split, Palladio en Oud Hollandsche Witjes.

Materiaalkosten vanaf ca. € 40,- per m2, arbeidskosten ca. € 100,- per m2  incl. BTW (hoeveelheid hoeken, nissen etc. heeft invloed op m2 prijs). Deze arbeidskosten gelden vanaf ca. 18m2. Bij kleinere projecten ligt de m2 richtprijs gemiddeld hoger, bij grotere projecten vanaf ca. 30 m2 gaat de gemiddelde m2 prijs doorgaans omlaag. Richtprijzen zijn exclusief eventueel voorwerk om ondergrond Beton Ciré ‘klaar’ op te leveren. De prijs per m2 kan naar boven of naar onder afwijken afhankelijk van de grootte en/of mate van bewerkelijkheid van het project.

Let op!
Al onze verfsoorten hebben hun eigen productiewijze, samenstelling en glansgraad. Hierdoor komen de kleuren tussen de verschillende verfsoorten niet exact overeen. Indien verschillende verfsoorten in 1 kleur gebruikt worden, kijk dan goed naar de kleurenstaal per verfsoort.