>>Leeuw van David Yarrow geschilderd

Leeuw van David Yarrow geschilderd

10-02-2016

Leeuw van David Yarrow geschilderd

Vanaf zaterdag 7 november 2015 toont Kunsthuis Amsterdam met een niet eerder vertoonde overzichtsexpositie het iconische werk van 1 van ’s werelds meest vooraanstaande wildlife fotografen: David Yarrow. 

David Yarrow, 49, geboren in Schotland en woonachtig in London staat bekend om zijn minutieuze voorbereiding, onuitputtelijke doorzettingsvermogen en behoedzame geduld in het veld. De foto’s van David Yarrow zijn onderscheidend door hun gevoel van atmosfeer, verbondenheid en aanwezigheid; een bijna tastbare beleving zoals zelden vertoond. Voor Yarrow zijn passie, tijd, inzet en geduld de hoekstenen van zijn streven naar beelden die het overige aanbod overstijgen.

David Yarrow begon zijn carrière als fotograaf van Internationale sportevenementen. Op 20 jarige leeftijd wordt hij uitgeroepen tot Young Scottisch Photographer of the Year, hetzelfde jaar waarin zijn iconische foto van Maradona met de World Cup beker boven zijn hoofd verheven de voorpagina’s van alle grote internationale kranten sierde. Tegenwoordig behoort Yarrow tot de absolute top van ’s werelds wildlife fotografen en richt de Schotse fotograaf zijn lens vooral op de meest ver gelegen uithoeken van de wereld om haar betoverende doch bedreigde schoonheid vast te leggen. 

De reizen van Yarrow leveren de avontuurlijke fotograaf naast spectaculaire beelden ook inzicht in belangrijke milieu- en geopolitieke problemen. Deze kennis komt ten goede aan Davids lange-termijn inzet voor de Afrikan Conservation Charity Tusk, waarvan ZKH de hertog van Cambridge de Royal Patron is. 10% van alle verkoop van foto’s en boeken van David Yarrow komen ten goede aan projecten in Afrikaanse landen en de foto’s van David Yarrow worden 2 maanden lang levensgroot op Times Square getoond in een campagne tegen stroperij.  

Het werk van David Yarrow bevind zich in diverse vooraanstaande museum collecties en is tentoongesteld in Hong Kong, New York en London met exposities in iconische locaties waaronder de Londense Saatchi Gallery, het Phillip's Gallery en op het wereldwijde hoofdkantoor Christie's. De soloshow in Kunsthuis Amsterdam is de grootste en meest complete expositie van David Yarrow’s werk tot op heden.